in

Апелативният прокурор на Варна Чавдаров е обвиняем: Постановиха му 10 000 лв. гаранция

Колаж: "Нова Варна"

СГП привлече в качеството на обвиняем прокурор от Апелативна прокуратура Варна. Това съобщиха от Прокуратурата за медия „Нова Варна“.

На 31.07.2023 Софийска градска прокуратура (СГП) предяви постановление за привличане в качеството на обвиняем на административния ръководител на Апелативна прокуратура Варна.

Повдигат обвинения на прокурора от Варна, поискал подкуп от кмета Портних

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление по чл. 339, ал. 2 във връзка с ал. 1 от НК. Конкретно, че на 26.07.2023 г. в град Варна са държани боеприпаси за огнестрелни оръжия в голямо количество (321 броя патрони), без да има за това надлежно разрешение.

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Припомняме, че разследването на СГП срещу Чавдаров е заради подаден от кмета на Варна Иван Портних сигнал в КПКОНПИ, че апелативният прокурор на морската столица му е поискал и после е прибрал подкуп от 20 000 евро, за да „смачка“ дело срещу градоначалника.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.