in

Прокуратурата се самосезира заради мистерия около смъртта на българка в Индия

Кадър: Youtube/EXPLORE YRS

Мистериозна смърт на българка в Индия разбуни духовете и доведе до незабавна реакция от страна на Софийската градска прокуратура (СГП). Става въпрос за 46-годишната Даниела Молчовска от София, която е открита в безсъзнание в Бихарската школа по йога (BSY) в Мунгер

След това жената е била откарана в частна болница, където единствено е констатирана смъртта ѝ.

Знае се, че преди около месец жената е заминала за Мунгер, за да учи йога.

„Сутринта получихме информация за смъртта на една българка. Регистриран е случай на противоестествена смърт и се води разследване“, заяви суперинтендантът на полицията в Мунгер Джагунатарадди Джаларадди.

Даниела е била настанена сама в стая в общежитието на училището, като полицията не е информирана за никакви здравословни проблеми или заболявания, от които тя да е страдала.

До момента никой от училището по йога не е коментирал инцидента.

Софийска градска прокуратура се самосезира по повод информацията за починалата от неестествена смърт българска гражданка в Индия.

Според информацията 46-годишната жена е била открита в безсъзнание около 07:00 ч. на 30.07.2023 г.

Незабавно е образувана прокурорска преписка и е разпределена на наблюдаващ прокурор на принципа на случайния подбор.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка на основание чл. 145 от ЗСВ за установяване на допълнителна информация и конкретизиране на първоначалната такава.

След извършване на проверката ще се прецени дали са налице достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.