in

Проф. Рачев: Отново ще пламнем от жеги, но ще има и малко „бум-бум“

Кадър: bTV

Известният български климатолог проф. Георги Рачев обяви, че ни чака ново покачване на температурите, докато в Западна и Централна Европа има валежи и градушки. Все пак нямало да ни липсват и малко гръмотевични бури

„Първата седмица на август ще бъде много топла и гореща. В четвъртък над Западна Европа ще гърми и вали, в Централна Европа ще има градушки, времето ще бъде влажно и дъждовно, докато на Балканите се радваме на много топло и сухо време“, коментира пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

„От време на време може да има и малко „бум-бум“ – някоя друга гръмотевична буря. Четвъртък, петък и събота у нас ще бъде много топло. На места ще бъде 37-40 градуса – в района на Свищов, Русе и Горнотракийската низина. Междувременно в Западна Европа температурите са 21-23 градуса“, посочи проф. Рачев.

„Отново ще пламнем – до събота следобед, когато студеният фронт би трябвало да достигне и България. След това ни очакват температури, които ще бъдат с 10 градуса по-ниски“, каза още той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/