in

11-годишен надмина великите умове Айнщайн и Хокинг

Колаж: "Нова Варна"

Истинско дете-чудо на 11-годишна възраст, на име Ейдриън Лий от Барнет, Лондон, постигна изключително постижение. Младият гений отбеляза 162 на теста за интелигентност на Mensa, като по този начин успя да надмине ненадминатите прочути гении Стивън Хокинг и Алберт Айнщайн. За тях се смяташе, че са получили 160 на теста. Младият Ейдриън дори вече е написал романи. Предстои издаването на нов, посветен на Древен Рим

Впечатляващият резултат на Ейдриън го поставя в най-добрия един процент в световен мащаб и го квалифицира за членство в престижното дружество Mensa, което е ограничено до най-добрите два процента от населението по отношение на интелигентност, съобщи Mirror на 24 юли.

Способностите на Ейдриън са очевидни още от ранно детство, когато майка му Рейчъл ги забелязва. Той показа напреднали умения за четене, произнасяйки сложни думи като „университет“ с перфектно произношение на едва 2-годишна възраст. Страстта на Ейдриън към книгите е очевидна от 2-годишна възраст и той чете по няколко книги всеки ден. В детската градина той вече четеше „пълния текст“ на любимите си книги от Междузвездни войни.

Неговият ентусиазъм за учене се простира до писане и на 8-годишна възраст Ейдриън започва да пише романи, създавайки вълнуваща приключенска поредица, наречена „Monster Quest“. В момента работи върху роман за Древен Рим, който се очаква да бъде публикуван до есента.

Освен интелектуалните си занимания, Ейдриън се занимава с различни дейности, включително шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо и гребане.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/