in

Нашенец свали гръцкото знаме в Кавала и опита да закачи българското: Започна бясна гонка в две държави

Снимка: Pixabay

Наш сънародник беше арестуван в Кавала вечерта на изминалия петък. Причината за ареста е, че българинът е решил да свали гръцкия национален флаг на пристанището и се опитал да закачи българския. Става въпрос за мъж на 35 години.

На нашенеца му е повдигнато обвинение за нарушаване на националните символи. Свалени са номерата на колата му и му е наложена забрана да напуска Гърция.

Историята обаче не свършва дотук. След като излязъл от полицейския участък, българинът се качил на автомобила си и тръгнал към границата „Илинден-Ексохи”. Там той успешно преминал през няколко полицейски блока с висока скорост и дори счупил бариера, съобщава Нова.

Когато достига до българската граница, сънародникът ни е заловен и колата му е конфискувана. Тъй като обаче няма правно основание за задържането му, е освободен.

Задвижена е процедура по екстрадиция на лицето, която вероятно ще отнеме два-три месеца.

Българинът е обяснил, че членува в организация, която се бори за правата на Беломорието.

Вече излезе и позиция на Българското посолство в Гърция. То се разграничава от постъпката на българина и я осъжда.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/