in

Зеленски: Съседите на Русия са застрашени, ако Украйна не спечели войната (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Guardian News

Това твърди украинският президент Володимир Зеленски, обръщайки се към датския парламент в Копенхаген тази сутрин. Той благодари на датските политици, че са помогнали на Украйна да се противопостави на Русия

Обръщението на Зеленски се случва ден след като Дания и Холандия обявиха, че ще предоставят на Киев американски изтребители F-16, съобщава The Guardian.

Украинският държавен глава предупреди, че ако Русия успее във войната, други части на Европа ще бъдат изложени на риск от военната агресия на Кремъл.

„Всички съседи на Русия са застрашени, ако Украйна не надделее. Международното право няма да бъде съживено, демокрациите по света, всяка от тях може да стане мишена – или за ракети, или за наемници, или за дестабилизация, и аз съм сигурен, че можете да я запълните. Но Украйна ще надделее. Благодаря ви за цялата помощ, оказана на Украйна“, каза Зеленски.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/