in

Адвокатът на Веско, след случая с разчлененото тяло на Крис: Не е искал да го убие, само го е удрял с желязна тръба

Кадър: БНТ

Адвокатът на обвинения за жестокото убийство в София проговори за намеренията на своя подзащитник. По думите на адв. Асенова, Веско не е целял да убие Крис. Двамата са имали свада заради пари. Майката на Веско пък твърди, че не той, а неговият приятел, който извикал, разчленил тялото на Крис.

След жестокото убийство в София, при което бяха открити останки на мъж в шахта, пред БНТ говориха адвокатът и майката на обвиняемия Веско Вълчинов.

“Моят подзащитник не е искал да убие Крис. Той само го е удрял с желязна тръба, но не е искал да го убие“, каза неговият адвокат Албена Асенова.

Майката на обвиняемия говорила с него последно в събота, като той ѝ казал, че се разкайва. Спорът преди убийството е възникнал заради пари, според жената – около 70 000 лева. Жертвата и Вълчинов е трябвало да пътуват до Англия. Влагали парите си в криптовалута.

„Искаше преди това пари за криптовалута или по точно искаше да купи апартамент. Вкарал ги е криптовалута, а след това ми поиска 18 хиляди лева. Има запис, в който го изнудват и му искат тези пари, а в противен случаи са щели да го пребият. Кой го е изнудвал не зная, къде отидоха парите също не зная. Аз ги изтеглих от банки“, обясни майката.

Майка му разказва, че той е седял в другата стая, докато неговият приятел разчленил тялото.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/