in

Точна прогноза за магнитните бури: Ще има ли до края на август

Магнитните бури мъчат голяма част от хората по света, но ще има ли още такива явления до края на месец август. Според специалистите август си отива без геомагнитни бури. Вероятността за такива явления е около 5%.

Продължава сравнително спокойното космическо време до края на месец август и в началото на септември. В периода 28.08. – 3.09. вероятността за геомагнитни бури е между 1 и 5%. Това показват данните от центровете за наблюдение и изследване на слънчевата активност в САЩ, Англия и Русия, предаде БТВ.

Въпреки това не са изключени временни смущения в земната магнитосфера. Те вероятно ще се изразят в слаби сияния над полярните области на нашата планета.

Астрономите следят и процесите в регионите с петна върху слънчевия диск. Там температурата е по-ниска от останалите области и има смущения в магнитното поле на Слънцето. Засега няма изгледи тези петна да провокират значителни въздействия върху космическото време.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/