in

Жив или мъртъв? Украйна обяви за убит висш руски генерал, а Кремъл разпространи негова снимка от днес

Кадър: Vbox7/Nova News

Противоречие цари около новината за смъртта на командира на руския Черноморски флот Виктор Соколов. Украйна по-рано обяви, че той е бил убит при украински въздушен удар. Въпреки това Песков твърди, че няма информация за смъртта на Соколов. Военното министерство на Русия разпространи снимка, на която се вижда, че Соколов участва във видеоконферентна среща

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не разполага с информация за смъртта на командващия руския Черноморски флот, след като Киев съобщи, че той е бил убит при украински въздушен удар в анексирания Крим, предаде Франс прес.

„Министерството на отбраната няма информация за това“, заяви Песков пред медиите.

Днес руското министерство на отбраната разпространи снимка, на която се вижда командващия Черноморския флот адмирал Виктор Соколов да участва във видеоконферентна среща под председателството на министъра на отбраната Сергей Шойгу въпреки твърденията на Украйна, че той е бил убит.

На снимката адмирал Соколов се появява на голям екран заедно с други висши военни служители, които участват в среща, ръководена от Шойгу. В съобщение за медиите се посочва, че срещата се е състояла днес, съобщава БТА.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/