in

Асен Василев излезе с признание пред медиите (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Финансовият министър на България Асен Василев днес излезе на брифинг и обяви, че отпадат част от проектите по ПВУ. Василев обясни, че това се случва вследствие от промяната на финансовата рамка на плана, станала през 2022 г.

„30% от средствата на всички планове за възстановяване зависеха от това колко добре са се възстановили икономиките и по формула, която е създадена още при създаването на плана – 24 от 27 държави загубиха част от средствата. Някои от тях е трябвало да стартират преди година и са забавени прекалено дълго“, обясни министър Василев.

Отпада проектът за батериите, както и проекти във фаза на изпълнение, но през последната една година правителството не е успяло да ги вкара във фаза. Това не е част от предоговарянето по чл. 21, а намаляване на проектите заради намалените финансови ресурси“, допълни Асен Василев.

Той поясни, че самият процес по предоговарянето ще стане след консултация с НС.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.