in

Дрон удари руска електрическа подстанция: Спря токът в пет населени места и болница

Кадър: Министерство на отбраната на Русия

Украински боен дрон е хвърлил експлозиви върху електрическа подстанция в руско село в близост до границата с Украйна. Един от трансформаторите се е запалил, при което без ток са останали пет населени места и една болница

В руското село Белая, разположено на по-малко от 25 километра от границата, „украински дрон хвърли две взривни устройства върху подстанция“, каза областният губернатор на Курск Роман Старовойт в приложението за съобщения Telegram рано в петък, съобщава Al Jazeera.

„Един от трансформаторите се запали. Прекъснато е електрозахранването на пет населени места и една болница. Екипи на пожарната са пристигнали на място.. Захранването ще бъде възстановено веднага щом стане безопасно“, каза той.

Руските власти съобщиха по-рано, че два украински дрона са били унищожени над съседна Белгородска област.

Министерството на отбраната в Москва каза, че първият дрон е бил „осуетен“ около 17:00 часа местно време (14:00 GMT) в четвъртък. Втори дрон беше свален около четири часа по-късно.

Руската държавна информационна агенция ТАСС по-късно съобщи, позовавайки се на руското министерство на отбраната, че 10 украински дрона са били свалени над района на Курск през нощта и един над района на Калуга.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/