in

Отстраниха директора на училището, в което пишеха оценки на починало дете

Снимка: Pixabay

Освободен е директорът на училище „Найден Геров: в Пловдив. Припомняме, че наскоро нашумя куриозна ситуация от училището – учители пишели оценки на вече починало момиче

Директорът на СУ „Найден Геров“ в Пловдив е освободен със заповед на началника на Регионалното управление на образованието. На мястото на досегашния ръководител ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността.

МОН проверява училище в Пловдив: Учителите пишели оценки на починало момиче

Проверката на дейността на училището започна по разпореждане на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков. Тя беше провокирана от сигнал, че в продължителен период са писани оценки от повече от един учител на ученичка, загубила живота си. При започването на проверката министър Цоков подчерта, че това е случай, който е извън моралните норми и ще бъдат взети най-строги мерки.

Освобождаването е по решение на директора на РУО – Пловдив. Окончателният доклад на експертната група от МОН, осъществила цялостната проверка, ще бъде предоставен в най-кратки срокове на министър Цоков.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.