in

В коя част от деня трябва да ядем киселото мляко?

Кадър: Youtube/Er Ch Erol Chavdarliev

Всеизвестен факт е, че киселото мляко регулира и поддържа чревната флора, заради многото витамини и минерали, които съдържа. В състава на този любим на мнозина българи млечно-кисел продукт, влизат и милиони микроорганизми, които създават благоприятна среда за растеж на полезни бактерии, потискащи вредните бактерии. Това поддържа здрава храносмилателна и имунна система.

Въпреки че този млечно-кисел продукт има много ползи за здравето, то все пак изисква разумна диета и консумация в подходящото време, за да постигнете добри резултати.

Според проф. Нгуен Ти Лам има най-добро време за консумацията на този продукт, което зависи от ефекта, който бихте желали да получите от неговия прием. Експертът разкрива и какви са ползите от тази ферментирала храна, ако се консумира 1 час след основното хранене, на закуска, на вечеря или преди тренировка, съобщава сайтът Актуално.

Кога трябва да ядете кисело мляко?

Един час след основното хранене – това е времето, когато полезните бактерии в млечния продукт лесно преодоляват суровата среда на стомаха, за да станат по-ефективни в подпомагането на подобрената функция на червата. Не само стомашният сок е разреден и рН балансирано по това време, но и полезните бактерии в продукта имат най-добрите условия за растеж.

Хората, които отслабват и спазват диета, могат да ядат тази храна за закуска с някои плодове, семена, зърнени храни, за да получат лека закуска, като същевременно поддържат добро хранене. Късна вечеря – това е времето, когато тялото започва да показва признаци на умора и се нуждае от повече енергия. Ако изберете млечния продукт, ще получите питателна, нискокалорична закуска, която не само ви поддържа в желаната форма, но е и много здравословна.

Преди тренировка – упражненията често причиняват мускулно напрежение. Яденето на коментирания продукт ще помогне на тялото ви да получи калций, въглехидрати, протеини и полезни бактерии, необходими за по-бързо възстановяване. Особено след тренировка енергията ще бъде ниска, така че яденето на кисело-млечния продукт помага да се компенсират тези загубени нива на енергия.

Проф. Лам препоръчва на възрастните да ядат 1-2 кофички от тази храна на ден, за да се погрижат за здравето на храносмилателната система в частност и да подобрят цялостното си благосъстояние като цяло.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/