in

Два мощни труса: 6,3 и 5,3 по Рихтер удариха Непал

Снимка: EMSC

Две мощни земетресения разтърсиха западен Непал днес (3 октомври). Къммомента има информация за 11 ранени души. Има и материални щети – щети по домове и предизвикани свлачища. Властите съобщават, че е блокирана голяма магистрала заради свлачището.

Земетресенията с магнитуд 6,3 и 5,3 в областта Баджанг, граничеща с Индия, предизвика свлачище, което блокира пътя към южните равнини, каза служител на вътрешното министерство Рама Ачаря пред Ройтерс.

Земетресенията с център Талкот и Чайнпур са се задействали в интервал от около 30 минути.

Полицейският служител Бхарат Бахадур Шах каза, че 11 души – седем жени и четирима мъже – са ранени и се лекуват в болница. Една жена е в неизвестност, след като е била ударена от друго свлачище, предизвикано от земетресението, каза той.

Един от ранените е бил ударен от падащ предмет, каза Нараян Пандей, висш окръжен служител. Някои домове в Чайнпур, град в областта, се срутиха.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/