in

Тази баба скри шапката на всички: На 104-годишна възраст безстрашно скочи с парашут (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Chicago Sun-Times

Нейното име е Дороти Хофнър и е от Чикаго. На 104 години решава да скочи с парашут, за да влезе в рекордите на Гинес. Смелата жена беше посрещната с бурни аплодисменти, кацайки безопасно на летище Skydive Chicago в Отава, Илинойс, на около 140 км югозападно от Чикаго

104-годишна жена от Чикаго замени проходилката си за колан и парашут в опит да стане най-възрастния човек в света, скочил с парашут.

Световният рекорд на Гинес за най-възрастен парашутист беше поставен през май 2022 г. от 103-годишната Линея Ингегард Ларсон от Швеция. Това обаче е на път да се промени, защото Skydive Chicago разговарят със Световните рекорди на Гинес, за да впишат скока на Хофнър като нов рекорд.

„Възрастта е просто число“, каза Хофнър пред тълпата след нейния рекорден скок от седем минути.

Търсачката на силни усещания обясни пред репортери, че преживяването е било възхитително и прекрасно и нямало как да бъде по-добре.

Това обаче не е първият път, в който дамата скача с парашут – за първи път го направила на 100-годишна възраст. Изглежда доста си пада по-екстремните преживявания, а ние можем само да ѝ се възхищаваме!

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/