in

Българка в Израел разказва за „сбъднатия си кошмар“ (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Твоят ден

Българката разказва, че в момента се намира на безопасно място, но е преминала през два много тежки дни. По нейни думи в събота сутринта, около 6:30 ч., са започнали много силни бомбардировки.

„Нападението над Израел е чудовищно. То е сбъднат кошмар. Аз съм учителка, има много ученици, които не знаем къде са, те няма да се върнат обратно в класните стаи“, разказа Зоя Ерера, българка живееща Израел. Тя уточни пред Nova News, че много от селищата са евакуирани.

Зоя Ерера живее в Кибуц. Атаката на „Хамас” я застига в дома и. „Събота сутринта започнаха бомбардировките. Бяхме в нас, влязохме веднага в бомбоубежището. Около 7.00 часа получихме съобщение, че терористи са навлезли в Кибуц”, разказа българката. Тя уточни, че през целия ден е била разделена с едно от децата, си тъй като предната вечер то е било на гости при баба си. Успява да го види едва вечерта, когато войници от армията на Израел са го довели обратно у дома.

„Хора от града, които се опитват да ни опазят, водят отвън война”, каза още Ерера. По думите и в момента тя и семейството и са на сигурно място.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/