in

Тагарев с коментар за голямото начинание на България, Румъния и Турция в Черно море

Снимка: Google Maps

Както вече ви съобщихме миналата седмица, Турция, Румъния и България се обединяват срещу заплахи в Черно море – плаващи мини. Министърът на отбраната на България Тодор Тагарев коментира това начинание по време на форум

„България, Румъния и Турция ще започнат скоро противоминна операция в Черно море“. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев на форум, посветен на перспективите за мир в Украйна и стратегиите за сигурност в Черно море.

„Остават за уточняване на някои малки детайли. Аз лично разчитам, че в близко бъдеще тази операция ще бъде стартирана, което ще допринесе както за по-високата сигурност в нашите териториални води и изключителната икономическа зона, така и за износа на зърно от Украйна, което е изключително важно не само за Украйна, а и въобще за сигурността на изхранването в голяма част от света“.

По думите на министър Тодор Тагарев не се предвижда в операцията да се включат сили на Украйна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.