in

Бедствено положение и в Община Аксаково: 25 души бяха блокирани в хотел

Снимка: Аксаково / AksakovoРадка Атанасова

Със заповед на инж. Атанас Стоилов – кмет на община Аксаково, от 13,00 часа вчера е обявено бедствено положение на територията на цялата община. Това съобщават от пресслужбата на Областна администрация – Варна за медия „Нова Варна“

В заповедта са посочени и аргументите за решението, а именно: „Изключително усложнената метеорологична обстановка, бурният вятър, снеговалежът и снегонавяванията, ниските температури и обледяванията на територията на община Аксаково са причинили прекъсване на транспортния достъп до населените места. Образуваните снежни преспи по пътищата и улиците препятстват проходимостта на обществения транспорт. Голяма част от основните пътища от републиканската пътна мрежа, свързващи общината са затворени за движение“, се допълва в заповедта на кмета.

Още една община във Варненско обяви бедствено положение. Какво е състоянието в областта

Вследствие на ураганния вятър е прекъснато електроснабдяването и водоподаването в редица населени места от територията на община Аксаково, а обилните снеговалежи сериозно затрудняват почистването на пътищата.

Нова варненска община обяви бедствено положение

С оглед предприемането на мерки за овладяването на бедствието и провеждане на спасителни и неотложно-аварийно възстановителни работи, както и за запазване здравето и живота на жителите, и предотвратяване на вреди върху тяхното имущество се налага обявяването на бедствено положение на територията на общината.

Заради снежни преспи 25 души бяха блокирани в хотел в Община Аксаково, Варненско. Това бе съобщил вчера директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Александър Джартов, цитиран от пресцентъра на МВР.

В бедствено положение са общините Варна, Вълчи дол, Суворово, Дългопол, Аксаково.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.