in

Задържаха за 72 часа грабителя, нападнал мъж в Белослав, докато бил с жена си в колата

Снимка: Google Street View

От Апелативна прокуратура – Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че е задържан за срок до 72 часа 40-годишен мъж от Белослав, който е обвинен за грабеж на сума пари. Става въпрос за случая, за който ви съобщихме по рано тук:

Двама пребиха мъж пред казино край Варна и взеха парите му

Районна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа 40-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, извършен в град Белослав, след употреба на сила. Наблюдаващият случая прокурор ще внесе в съда искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, спрямо него.

В ранните часове на 19 ноември 2023 година пострадалият мъж се намирал в автомобила си на улица в града, заедно със своята съпруга. Именно там той бил нападнат. След като му били нанесени удари по тялото от страна на нападателя, същият бил ограбен. Противозаконно му били отнети 350 лева.

В хода на разследването на случая била установена съпричастността на Е.К. към извършеното престъпление. Той бил задържан и обвинен за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.