in

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна (СНИМКИ)

Снимка: "Нова Варна"

60 нови електрически автобуса ще бъдат включени в обслужването на линиите по обществен градски транспорт в град Варна. Доставени са и зарядни станции за бавно и за бързо зареждане

Заедно с автобусите са доставени 60 броя зарядни станции за бавно зареждане, монтирани в депото на общинската фирма „Градски транспорт”.

Два броя зарядни станции за бързо зареждане са поставени на обръщачите „Владиславово“ и „Почивка“, като местата се явяват последните спирки на повече от 70% от автобусните линии в транспортната схема.

Снимка: „Нова Варна“

Новите електрически автобуси са модерно оборудвани, удобни, полезни за околната среда. Използването им води до опазване на околната среда чрез значително намаляване на фините прахови частици и на нивата на азотни оксиди във въздуха.

Това бе отчетено днес на заключителната пресконференция. На заключителното събитие днес присъстваха Младен Иванов и изпълнителният директор на „Градски транспорт“ инж. Николай Антонов.

Снимка: „Нова Варна“

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.