in

Един банан за вечеря може да бъде ключът към добър нощен сън

Снимка: Pixabay

Един банан за вечеря може да бъде ключът към добър нощен сън, твърди организация, специализирана в проучването и подпомагането на съня

Sleep Charity публикува своите пет най-добри съвета за подобряване на качеството на съня, като консумацията на плодове преди лягане е на първо място в списъка. Казва се, че особено бананите могат да помогнат да заспите поради високото си съдържание на магнезий и калий, които помагат за релаксацията на мускулите.

Те също така съдържат важна аминокиселина, която стимулира производството на хормони, които успокояват мозъка, добавят те. Плодовете също стимулират производството на мелатонин, хормон, който естествено се съдържа в тялото и играе важна роля за качеството на съня.

Грозде, вишни и ягоди са най-добрите източници на мелатонин сред плодовете, според проучване, публикувано в специално издание. Плодовете не са единствените храни, които могат да ви осигурят нужния отдих.

Sleep Charity също препоръчва бадеми, риба, пълнозърнести житни храни и овесени бисквити със сирене, които могат да ви помогнат да заспите.
Консумирането на много храна точно преди лягане може да доведе до неудобство и храносмилателни проблеми, като особено пикантната храна е възможно да доведе до проблеми със съня.

Подобно на това, храните с високо съдържание на въглехидрати като хляб, паста и ориз могат да стимулират продукцията на киселини и да ви държат бодри по-дълго, както и прекаленото количество шоколад .

Какво друго има в списъка със съвети?
Храната ви не е единственото решение, което влияе на съня ви.

Ето и другите съвети на Sleep Charity:

Изключете телевизорите и телефоните – Те могат да подтиснат производството на мелатонин в тялото.  Практикувайте релаксиращи дейности като четене. Вана кратко преди лягане също може да помогне. Опитайте се с медитация.

Създайте „идеалната спалня“ – важно е стаята ви да бъде прохладна, тъмна и тиха, както и да не се вижда ненужен хаос.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/