in

НАСА на мисия: Ще прихващат „Бога на хаоса“, който се приближава към Земята

Кадър: Youtube/Science Updates

Астероид, наречен „Богът на хаоса“ до няколко години се очаква да се доближи на около 20 000 мили разстояние от Земята. Подобно нещо се случва на всеки 7500 години. Ето защо НАСА се задейства с поредна мисия

НАСА стартира мисия за прихващане на астероид „Богът на хаоса“, който започна да се приближава до орбитата на Земята, съобщава New York Post.

Космически кораб на НАСА, който наскоро се завърна от дълбокия космос, беше повторно изстрелян за мисия за изследване на астероида.

Космическият кораб OSIRIS-REx на агенцията — сега наречен OSIRIS-APEX — беше изпратен да проучи изключително близкото прелитане на астероида Апофис до Земята през 2029 г., подобно на което „не се е случвало от зората на писаната история“, обяви НАСА.

Космическият кораб се върна на Земята през септември, след като прекара седем години в събиране на проби от космическата скала Бену.

Апофис, известен също като „Богът на хаоса“, се очаква да прелети до Земята на 13 април 2029 г. на около 20 000 мили разстояние – по-близо от някои създадени от човека сателити и дори може да бъде видим в източното полукълбо.

Скалата, чиято ширина е около 370 ярда, се приближава толкова близо до Земята само на всеки 7500 години.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/