in

Пълна прогноза за периода 29 декември 2023 г. – 3 януари 2024 г.

Снимка: "Нова Варна"

От НИМХ направиха седмична прогноза за България за периода от 29.12.2023 г. до 03.01.2024 г. Ето какво посочва дежурният синоптик Марияна Попова от отдел „Прогнози на времето“

И през следващите дни до края на тази и в началото на новата година ще се задържи сравнително топло за периода.

В петък и събота вятърът ще е северозападен, в Дунавската равнина до умерен, а почти тихо ще е в Югозападна България. Ще преобладава слънчево време, но сутринта на места, повече в събота, в низините и котловините ще има мъгла.

Преобладаващите температури ще бъдат: минималните между минус 1° и 4°, максималните – между 9° и 14°.

В неделя вятърът ще се смени с югоизточен, предимно слаб. На повече места сутринта ще се образуват мъгли, ще се задържат и по-дълго.

В понеделник ще има по-значителни увеличения на облачността, вероятността за валежи все още е малка. Вятърът ще стане югозападен.

Във вторник и сряда се повишава вероятността за валежи от дъжд. През първия ден вятърът от югозапад ще се усили, особено в Източна България, а по-късно ще се обръща от запад-северозапад; през втория ден ще е северозападен и постепенно ще отслабва.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/