in

Варненци тънат в кал: Отдавна дадено обещание все още не е спазено (СНИМКИ)

Снимка: К. Николов

Преди малко повече от година с медия „Нова Варна“ се беше свързал наш читател на име Красимир Николов. Тогава мъжът подаде сигнал за разкопана улица в града, чиито ремонт така и не е завършен. Улицата се казва ”Юрдан Тодоров” и се намира в близост до бл.3 и бл.25 в ж.к. ”Възраждане”. Г-н Николов бе разказал, че ремонтът по улицата е започнал през месец август 2022 година.

След подадения сигнал от Николов, през месец ноември 2022 г. медия “Нова Варна” се свърза с кмета на район “Младост” Христо Христов за повече информация по случая. Той обясни, че причината е преместване на голям уличен водопровод. Г-н Христов бе посочил, че срокът за изпълнение на преместването на водопровода е 30.11.2022 година.

Тук можете да си припомните и репортажа, който медия „Нова Варна“ направи в средата на месец ноември 2022 г.:

Варненци недоволстват заради разкопана от месеци улица: Кога ще бъде решен проблемът? (ВИДЕО+СНИМКИ)

През изминалите почивни дни, варненецът Красимир Николов отново се свърза с екипа ни, за да сигнализира, че улицата все още не е завършена. Ето какво ни написа той:

Здравейте! Преди около година се бях свързал с вас във връзка с разкопаната ул. „Юрдан Тодоров“ в ж.к. „Възраждане“. Идвах в студиото ви и посетихте адреса, като направихте репортаж. Тогава подадох сигнал и до Община Варна. Обещаха до 31.03.2023 г. да бъде отремонтирана улицата. Към момента не е, като даже стана по-зле, след като фирмата строител на бл.166, заради който разкопаха ул. „Юрдан Тодоров“ изпрати фирма, за да нареже асфалта и да подготви за асфалтиране. Премахнаха посипа от чакъл, нарязаха и повече от месец седи така. На места дълбочината на канала е над 30 см“.

Ето и снимките, които ни изпрати г-н Красимир Николов:

Снимка: К. Николов
Снимка: К. Николов
Снимка: К. Николов

Медия „Нова Варна“ ще продължава да следи случая!

Свои сигнали, идеи и предложения за градската среда във Варна може да изпращате чрез платформата signali.novavarna.net  както и по имейл на: press.novavarna@gmail.com

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.