in

Терористична атака край Тел Авив: Жена загина, а 17 души са ранени (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/Al Jazeera English

Една жена на 70-годишна възраст е убита, а други 17 души са били ранени при терористична атака в 3 коли край Тел Авив. По данни от израелската полиция, във връзка с инцидента са арестувани двама мъже, които са роднини и са от Хеброн (най-големият град в областта Западен бряг на Палестинската автономия, административен център на провинция Хеброн).

Двама палестинци от окупирания Западен бряг бяха арестувани за инцидента в Раанана, на около 20 км (12,5 мили) северно от Тел Авив, съобщава Би Би Си.

Твърди се, че заподозрените са превключвали между три откраднати превозни средства и са прегазили пешеходци на различни места.

Атаката идва, след като войната между Израел и палестинската групировка Хамас в Газа премина границата от 100 дни.

Израелските медии съобщават, че загиналата жена е била намушкана от един от заподозрените, преди той и негов съучастник да вземат колата ѝ и да я използват, за да се блъскат в хора.

Според докладите нападателите загубили контрол над колата, след което откраднали втора кола и продължили да се движат, блъскайки невинни хора.

Не е ясно как нападателите са спрени и задържани. Полицията казва, че и двамата заподозрени идват от град Хеброн на Западния бряг и че и двамата са влезли нелегално в Израел.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/