in

Каква е пътната обстановка в страната

И днес, в неделя, на 21 януаре продължава обработването на пътищата след обилните снеговалежи в страната през изминалия ден.

От Пътната агенция съобщиха, че над 800 снегопочистващи машини са излезли на терен. Приоритет са автомагистралите, първокласните и второкласните пътища, както и проходите, уточняват от агенцията.Призивът към шофьорите е да пътуват само при необходимост, да карат с повишено внимание и съобразена скорост, и да не изпреварват снегопочистващите машини, предаде Националното радио.

По автомагистрала „Тракия“ беше възстановено движението за леки автомобили в посока Пловдив, докато камионите над 12 тона изчакват на място.

Тежкотоварните автомобили вече се движат и в двете посоки по автомагистрала „Струма“. Все още е ограничено движението на ТИР-ове през прохода „Превала“. До 13 часа в Смолянска област по пътя Девин – Михалково е ограничено движението на камиони над 12 тона.

Ограничение за камионите е в сила до 17 часа в област Враца. Те могат да преминават по пътя Враца – Ферибот Оряхово и по пътя Плевен – Бяла Слатина – Борован, но задължително с вериги.

Временно беше ограничено движението и по пътя Гурково – Велико Търново – прохода на „Републиката при 46-тия километър заради катастрофа. Леките автомобили бяха пренасочени по пътя Гурково-Мъглиж – Казанлък – прохода „Шипка“, товарните изчакват на място.

Заради влошените метеорологични условия Паметникът на свободата остава затворен и днес за посещения.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/