in

Ще има ли драстични промени във времето през новата седмица

Снимка: Pixabay

В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, почти тихо или със слаб североизточен вятър. Преди обяд на места в низините ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили до умерен.

Облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се задържат без съществена промяна, минималните – между минус 10° и минус 5°, а максималните – между 0° и 5°. В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад, с него и температурите ще се повишат с 3-4 градуса.

Ще бъде предимно облачно, на места в низините и котловините и мъгливо. В отделни райони ще има и слаби валежи, предимно от дъжд. През следващите дни ще бъде ветровито, в четвъртък вятърът ще е от запад и ще се затопли още, а в петък ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух.

Ще има променлива, често значителна облачност и на отделни места слаби валежи, в четвъртък предимно от дъжд, в петък – от сняг. В събота вятърът ще отслабне. След временно намаление, от запад облачността отново ще се увеличи. В западните и планинските райони има повишена вероятност за валежи от сняг.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/