in

Жестоко преметнаха пенсионер в Шумен: Ето как го измамиха с примамлива реклама

Снимка: Pixabay

На всеки се е случвало случаен човек да му предложи стока на изгодна цена. ОДМВР – Шумен напомня на гражданите да бъдат изключително внимателни, да не се доверяват на непознати лица с неустоими оферти.

От ОДМВР-Шумен съобщават, че 74-годишен мъж от Каспичан е подал сигнал в полицейското управление за измама вчера.

Мъжът е споделил, че в приложение за търговия в социална мрежа, попаднал на реклама за електрическа триколка. С помощта на свой съсед се свързал с „търговеца“. Обяснили му, че цената е 800 лева, като се доставя на място и се монтира от представител на фирмата. За да бъде изпълнена поръчката обаче трябвало да се преведе капаро в размер на 400 лева.

Мъжът превел парите според дадените указания, като му казали, че до 2-3 дни ще се свържат с него за доставка. Изчакал, но не го потърсили и се обадил на номера, който бил предоставен в приложението. Телефонът бил изключен.

Потърсил „търговеца“ след няколко дни, телефонът отново бил изключен и подал сигнал на служители на РУ-Нови пазар. Образувано е досъдебно производство по случая.

ОДМВР- Шумен призовава всички хора да бъдат внимателни, за да не станат жертви на подобни измами.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/