in

Кои са подходящите стайни растения за 2024 година и как да ги разположим в дома си? (СНИМКИ)

Снимка: Pixabay

Има хиляди добри извинения да добавите нов член към вашето растително семейство. Може би сте имали скорошни жертви или може би другите ви растения просто изглеждат малко самотни, а може би, за да сте в крак с тенденциите?

Независимо каква е причината, може да разгледате предложенията на Easyplant за подходящи растения, за 2024 г. и да изберете най-подходящото допълнение за вашата колекция.

Ако сте искали да освежите пространството си с малко зеленина или просто се чудите кои популярни растения да добавите към домашната си джунгла, ето избраните от Easyplant най-добри стайни растения за 2024 г. Тренд ще бъдат минималистичните растения. Това е естетиката, която вдъхнови тенденцията на годината „Тих лукс“ на TikTok. Има за цел да направи вашето пространство да изглежда възможно най-елегантно и луксозно, без да го претоварва. Цъфтящите растения, пъстрите листа и розовият цвят ще привлекат допълнително внимание.

Ето 7 вида растения, които ще са подходящи за уюта на всеки дом:

1. Черно растение ZZ

ZZ растенията са популярен избор, защото не са капризни. Те са страхотни растения както за начинаещи, така и за собственици на растения с ниска поддръжка. Най-хубавото е, че тези растения са естествено елегантни със своите лъскави, пълни листа. Черното растение ZZ е прекрасна, наситено оцветена вариация на традиционно зеления ZZ.

Черното растение ZZ е идеалният цвят, който да се съчетае с неутралната схема на тази естетика. Самото растение е компактно и минималистично, идеално за излагане на масичка за кафе, близо до входа или дори като централен елемент на маса. Растенията ZZ също са чудесен избор за надграждане на декора на пространството.

2. Гърмяща змия Калатея

Растенията гърмяща змия са красиво, но леко темпераментно растение. Те са луксозни и поразителни, с декорирани върхове на листа и тъмночервени долни страни на листата. Те също така имат набраздени ръбове на всяко листо.

Те са придирчиви растения, така че не винаги са подходящи за начинаещи в растениевъдството. За положените грижи

С декоративните петна и тъмната граница на всяко листо и отличителното разрошване е лесно да разберете, защо положените грижи си заслужават. Когато включвате текстурни елементи във вашето пространство, има няколко категории, които да покриете. Елементите от плат често са първото нещо, за което хората се сещат, когато обмислят текстура; дивани от букле, масивни одеяла, ръчно тъкани килими и дори актуализирани килими могат да бъдат добри начини за включване на различни текстури в пространството. Иначе казано, Калатея може да е бижуто във вашия хол.

Колаж: „Нова Варна“

3. Дървото на парите

Easyplant също препоръчва растението дървото на парите за 2024 г., която е годината на Дракона. Растението символизира богатство и късмет.

Паричното дърво е растение, което много експерти по Фън Шуй препоръчват да включите в дома си, особено в общите части. Ако сте подреждали потока на дома си според принципите на Фън Шуй, може би е добра идея да добавите парично дърво към вашето пространство за късмет през новата година.

4. Dracaena Janet Craig Compacta / Драцена

Драцена спада към растения на годината за 2024 г. Това е забавно, поразително растение, което може да нарасне до 1,50 см височина. Има тънки стъбла с големи листни туфи в края на всеки клас.

Има различни видове растения Драцена, но вариацията на Janet Craig има типичните сферични листни образувания. Растението обикновено е лесно за грижи, което го прави добро растение за начинаещи, които искат по-голямо пищно растение в дома си.

Очаква се Dracaena Janet Craig Compacta да нарасне в популярност тази година; ако сте търсили растение, което отговаря на всички тазгодишни дизайнерски тенденции (и може да стои в светлината на прожекторите само по себе си), Драцена е вашето идеално растение.

Колаж: „Нова Варна“

5. Розов сингониум

Сингониумът, известен също като лоза със стрелка, се отличава с листа с форма на стрела, които стават по-изразени и дълбоко назъбени, когато започнат да узряват. Можете да ги намерите в различни цветове, като изцяло зелени и бели на петна. Растението обаче се предлага и в розово, което няколко от експертите, които интервюирахме, посочиха като обща тенденция за стайни растения за 2024 г. Розовият сингониум е лесенза отглеждане. Той позволява на родителите на стайни растения да могат да го засадят с други сортове в една и съща саксия, за да направят чудесна растителна композиция.

6. Hoya Carnosa Crimson Princess/ Хоя или восъчно цвете

Изглежда, че цъфтящите стайни растения ще заемат централно място през 2024 г., по-специално хоята.

Хоята е чудесен вариант за стайни растения, тъй като реагира добре на домашна среда. Хоите са известни със своята уникална зеленина и често ухаещи цветове.

Hoya carnosa Crimson Princess е един от най-ароматните сортове растения хоя, така че те са чудесен вариант за ароматно растение за 2024 г. За да се грижите за Хоя, се препоръчва да я поставите на пряка светлина, но може да понесе по-слаба светлина. Можете да оставите вашата хоя да се спуска от саксия или да я увивате около бамбуков обръч.

7. Монстера Албо

Колко ще се увеличават пъстрите растения през следващите месеци? Пъстрите растения имат повече от един цвят на листата си, а Монстера Албо е чудесен пример, който се нарича още „любим на феновете“.

Монстера Албо може да се продава за стотици долари, така че ще искате да направите проучване, преди да инвестирате. Ако все пак си наумите да инвестирате за растението с красиви пъстри листа, не забравяйте да го поставите на непряка, но ярка светлина и използвайте добре дренираща почвена смес.

Колаж: „Нова Варна“

По публикацията работи: Ева Григорян

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/