in

Важно за варненци: Община Варна има 100 млн. лв. Ще ремонтира 41 подлеза

Снимката е илюстративна: Pixabay

От пресцентъра на Община Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че 41 подлеза в града ще бъдат спешно ремонтирани през настоящата 2024 година. Освен подлезите, ще бъдат ремонтирани и други 50 обекта

41 подлеза предстои да бъдат ремонтирани спешно през 2024 г. Много ремонти текат в нашия град и не всички са инициирани по време на нашия мандат. Следва да бъдат спазени процедурите по сроковете, качеството и контрола. Това заявиха от ръководството на Община Варна пред Общинския съвет.

Има Инвестиционна програма на Министерството на финансите за общинските проекти, по която сме кандидатствали и са ни одобрени 100 млн. лв. и която ще позволи цялостното реновиране на подлезите и на други 50 обекта, обясняват от Общината.

Относно въпросите, касаещи скоростта на работа на Експертния съвет по устройство на територията, той отговори с число, че на първия експертен съвет през месец декември миналата година преписките за разглеждане са били 108, а на следващия съвет – 25, което е показателно за скоростта на работата на Съвета. Скоростта следва да се подобрява, добавят от общината и съобщават, че ще има упълномощено лице, което ще подписва Подробните устройствени планове.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/