in

След повторна проверка по случая „Даная“: Открити са нарушения

Снимка: Facebook/A. Stoyanova

Припомняме, че 15-годишната Даная почина в болница „Пирогов“ през месец май 2023 г. Даная страдаше от хематологично заболяване и беше приета в лечебното заведение след инцидент, при който ударила главата си. Около случая излязохакуп съмнения относно това дали е имало пропуски или нарушения

При повторна проверка по случая с починал Даная проверяващият екип е открил нарушение в две лечебни заведения при предписването и отпускането на лекарствен продукт. Това съобщиха от пресслужбата на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ (ИАМН).

Не са спазени разписаните правила в Наредбата за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, контролът, по която се осъществява от други органи. С оглед на това от ИАМН са сезирали компетентните органи за вземане на отношение.

Повторната проверка бе назначена на 8 януари 2024 г. заради породили се в медийното пространство съмнения по отношение на резултатите от първата проверка.

От ИАМН уверяват, че вторият екип от проверяващи са различни служители от тези, които са извършили първата проверка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/