in

Кметът на Варна: Ще работя за транспортната свързаност в Северна България

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Кметът на Варна обяви, че в В НСОРБ (Национално сдружение на общините в Република България) ще работи за транспортната свързаност в Северна България и за икономическия растеж на общините в полза на хората. Това се случи, след като беше избран единодушно за кандидат за член на УС на НСОРБ. Окончателно съставът на органа ще бъде ясен в края на месец февруари

Регионалното делегатско заседание на общините от Североизточния район за планиране се провежда в Златни пясъци.

Община Варна работи с кметове от Североизточна България, с цел споделяне на опит и съвместна работа за нови инвестиции, икономически просперитет и съвместни проекти в свързаността и туризма.

Кметът обяви, че в УС на НСОРБ приоритетите му ще бъдат свързани със свързаността и ускоряване на доизграждането на АМ „Хемус“, напредъка на строителството на АМ „Черно море“, ремонта на „Аспаруховия мост“, чието проектиране започва през 2024 г., а реализацията на основния ремонт ще бъде през 2025 г. – все проекти, които са важни за Северна България, но и за страната.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.