in

Спасиха 27 екземпляра от защитени видове птици, тикнати в клетки

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на МВР съобщиха, че служители на ГДНП са спасили 27 екземпляра от защитени видове птици, като това се е случило при успешна специализирана полицейска операция отделите „Икономическа полиция“ и „Разследване и методическо ръководство по разследването“, проведена заедно с РИОСВ-Пловдив, под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив. Спасени са птици от различни защитени видове

Специализираната полицейска операция е проведена през вчерашния ден на територията на Асеновград по образувано досъдебно производство за престъпление срещу дивата природа.

Действията са осъществени от служители на отделите „Икономическа полиция“ и „Разследване и методическо ръководство по разследването“ в ГДНП, съвместно с представители на РИОСВ-Пловдив, под надзора на Окръжната прокуратура – Пловдив. В рамките на операцията, с разрешение на съда, са предприети процесуално-следствени действия на два адреса в града.

Клетките с 27-те екземпляра птици от защитени видове – щиглец, елхова скатия, диво канарче, чинка, конопарче и зеленика, били открити в помещения на къщите.

Птиците са предадени на орнитоложки спасителен център. Работата по документирането на случа продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 278г от Наказателния кодекс под наблюдението на прокуратурата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.