in

Йотова „хвърли бомба“: Ето каква оферта бил получил Румен Радев от „сглобката“

Колаж: "Нова Варна"

По думите на вицепрезидента, държавният глава бил офериран да стане част от управляващата коалиция, наричана още „сглобката“, но отказал това предложение. Илияна Йотова подозира, че именно този отказ е довел до нападките спрямо Румен Радев

„Държавният глава Румен Радев е имал оферта да стане част от „сглобката”, но е отказал”. Това заяви пред медиите вицепрезидентът Илияна Йотова.

По нейни думи именно в това се крие причината за отправените обвинения към президента от управляващото мнозинство и разменените през вчерашния ден реплики между Румен Радев и Делян Пеевски.

Според Илияна Йотова очевидно има нужда от политическа алтернатива. Тя смята, че вчера държавният глава на България не е казал, че той е алтернативата, нито е казал „аз ще я направя тази алтернатива, аз ще конструирам нова политическа партия“.

Вицепрезидентът отказа коментар за регистрацията на „Движение 3-ти март” в патентното ведомство от бившия служебен министър Весела Лечева.

„Аз не смятам така, както познавам президента Радев, че би се поддал на който и да било за да създава партия. Още повече да му се диктува кога и как това да стане. Той е човек на честта. И може би точно това „сглобката” не може да му прости”, заяви пред журналисти Илияна Йотова.

„Войната с президента продължава. Може би в момента сме свидетели на трети сезон на тази война, първият беше „Президент и войната в Украйна“, вторият беше „Президент и Конституция“, а сега очевидно сме „За кожата на един президент“, коментира вицепрезидентът.

Президентът заговори за настанала истерия заради страх от нова партия

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/