in

Имаше ли рекорди днес: Къде измериха най-високите температури

Стана ясно, че най-топло в неделния ден е било времето в Пловдив, Сандански и Видин, където живакът в термометрите скочи до 17 градуса.

Това показват данните на НИХМ към 14 часа, когато се предполага, че е била най-топлата част на деня. Само с градус по-малко е било в Пазарджик.

15 градуса са измерени в Ново село. 14 градуса е била температурата на доста места в страната – във Враца, Ловеч, Благоевград. В София термометрите са показвали 11 градуса. По Черноморието температурите са били между 8 и 13 градуса.

Пролетните температури идват на жълтия код за силен вятър, обявен за днес в много области на страната. Утре почти цялата карта на България ще бъде оцветена отново в жълто.

Най-студеното място в страната в пролетната неделя е било на връх Мусала – 7 градуса. -5 градуса са измерени на връх Ботев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/