in

Пролетно време с до 20° през следващите дни: Да очакваме ли обрати?

Снимка: Pixabay

През следващите дни от месец февруари температурите у нас ще са по-скоро близки до раннопролетните, което се дължи на средиземноморски топли въздушни маси. Градусите далеч ще надхвърлят нормите за сезона, прогнозират синоптици.

Тази седмица температурите ще достигнат около 15-20 градуса. През днешния ден обаче ще има западен вятър със силни следобедни пориви в северната половина на страната – със скорост до 80-90 километра в час (в Централна Стара планина – над 100 км/ч.), съобщава Нова телевизия.

Във вторник се очаква вятърът значително да отслабне. Облачността ще остане с чести разкъсвания до слънчево време. Температурите с леки колебания ще са почти без промяна. И в двата дни – понеделник и вторник в обичайно най-топлите райони у нас е възможно термометрите локално да скочат малко над 20 градуса – до 22-23.

До края на текущата седмица следобедите ще са топли с температури между 13 и 18 градуса. Сряда-четвъртък облаците ще са по-плътни, но валежи не се очакват. Ще се усеща топъл вятър от Юг-Югозапад. В края на седмицата дните ще са слънчеви с предпоставки за мъгли в ранните часове.

Около Деня на виното и любовта, в периода 12-14 февруари, се очаква преминаване на средиземноморско смущение с валежи. В ниската част на страната те ще са от дъжд с възможна оскъдна гръмотевична активност, само по най-високите планински масиви ще превали сняг. Около средата на февруари облачността ще е по-значителна с потенциал за слаби локални валежи. Ще последват 2-3 по-хладни дни с дневни температури между 8 и 13 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/