in

Тейлър Суифт обра наградите и вниманието на тазгодишните награди “Грами”

Снимка: Instagram/taylorswift

Това циментира позицията на световноизвестната певица на един от най-великите текстописци на своята ера. Въпреки това талантливата Тейлър Суифт беше достатъчно любезна, използвайки словото си, за да похвали номинираната си колежка Лана Дел Рей, наричайки я „легенда в разцвета на силите си“, която вдъхновява множество творци

Въпреки че Тейлър взе главната титла, това беше доста равностойна вечер по стандартите на “Грами”, съобщи БиБиСи.

Други номинирани бяха Майли Сайръс, Били Айлиш, SZA и Boygenius, които се прибраха у дома с множество награди, докато “Най-добър нов изпълнител” отиде при R&B звездата, Виктория Моне. Първият път, когато R&B изпълнителка печели тази награда, след Алиша Кийс, през 2002 г.

Тейлър Суифт е печелила албум на годината три пъти повече от Бийтълс, два пъти повече от Адел и един повече от Стиви Уондър. Всъщност тя спечели наградата повече от всеки друг, някога.

Но Грами не са само музикални заслуги, а Суифт в момента е в средата на имперска фаза. Нейното турне Eras счупи боксофис рекордите, даде тласък на местните икономики, предизвика правителствено разследване на Ticketmaster и дори предизвика сеизмична активност.

Певицата също беше обявена за личност на годината от списание Time, докато романът и с Травис Келс, хвърли нови погледи към американския футбол.

Трудно е да се спори срещу нейното културно господство – но всичко произтича от музиката.

Това е фактор, за който 11 000 гласоподаватели на Академията за звукозапис ще са били наясно. Те приемат невероятно сериозно писането на песни, което означава, че приемат Суифт – като някой който се намира на кръстопътя на търговския успех и звуковата иновация.

Така че четвъртата й победа на “Грами” беше почти неизбежна, дори ако вашият предпочитан албум на Тейлър Суифт е Folklore (правилен отговор), 1989 (също приемливо) или Lover (няма как да сбъркате).

Превод и редакция: Ева Григорян

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/