in

След проверки на 153 обекта във Варна: Откри ли РЗИ нарушения?

Снимка: LiveVarna

От РЗИ-Варна съобщиха за медия „Нова Варна“, че в периода от 2 февруари до 8 февруари 2024 година служители на отдел ДЗК (Държавен здравен контрол) са извършили проверки в 153 обекта. РЗИ-Варна предостави справка за дейността по контрол на обектите:

Служители на отдел ДЗК извършиха проверки в 153 обекта: детска ясла, детски градини, училища и здравни кабинети към тях, здравни кабинети, школи, салони за красота, уелнес център, фитнес зали, спортни зали, обекти за производство и търговия с козметични продукти, оптика, игрални зали, водоснабдителни обекти, кухненски блокове към детски градини, ученически стол, разливочни и др.

През отчетния период са изготвени и връчени 3 предписания за хигиенни и противоепидемични мерки.

Във връзка с установени нарушения на здравното законодателство са съставени и връчени 5 акта за административни нарушения на физически лица.

Обработени са и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са осъществени 17 инспекции в лечебни заведения за извънболнична помощ (ЛЗИБП) и аптеки. Издадени са 2 удостоверения за недостатъчност за лекари специалисти. Не са констатирани нарушения. Всички документи по постъпилите преписки за регистрация и пререгистрация на ЛЗИБП са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в Изпълнителна агенция „Медицински надзор”.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.