in

Вдовицата на Навални предприе ключов ход (ВИДЕО)

Кадър: X/Yulia Navalnaya

Вдовицата на починалия руски опозиционер Алексей Навални – Юлия Навалная призовава за протест срещу президента на Русия Владимир Путин в деня на изборите

Юлия Навальная призова поддръжниците на покойния си съпруг да протестират срещу президента Владимир Путин и нахлуването в Украйна, като се явят на избирателните секции „по обяд“ в последния ден от предстоящите избори в Русия, съобщава The Moscow Times.

През януари критикът на Кремъл Алексей Навални, който почина в арктическа наказателна колония миналия месец, обяви протестната акция, призовавайки избирателите да отидат на избирателните места по обяд на 17 март.

„Искам да направя това, което (Алексей) сметна за правилно, и призовавам всички да се върнат към паметта му“, каза Навална във видео, публикувано в сряда.

Тя призова избирателите да гласуват за който и да е кандидат освен за Путин, да обезобразят бюлетината си или просто да стоят на избирателните места и след това да си тръгнат.

Навална също призова поддръжниците си да убедят поне още един човек да участва в протестната акция в деня на изборите.

„Това ще бъде вашият личен принос към общата кауза“, каза Навалная.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/