in

Майка карала непълнолетната си дъщеря да върши немислимото: Пускала обяви в интернет, а после изнудвала „клиентите“

Колаж: "Нова Варна"

След проведена полицейска акция на столичната полиция, с 2000 белязани лева е задържана майка, която карала непълнолетната си дъщеря да проституира. Схемата на жената била, след предоставените плътски услуги от дъщеря ѝ, да изнудва клиентите за пари, тъй като момичето не било навършило пълнолетие

Жената пускала обяви за плътските услуги в интернет. След като някой се възползвал, тя го изнудвала. Искала по 10 000 лева всеки месец, за да не подаде сигнал в полицията, че момичето е непълнолетно. Един от мъжете обаче се свързал с органите на реда, съобщава 24 часа.

Криминалистите му дали 2000 белязани лева. Той ги предал на майката, която била арестувана с тях при акция на СДВР. Тепърва ще се установява колко са жертвите на схемата.

Според закона полов акт с непълнолетна, която е навършила 14 години, е престъпление само ако тя се занимава с проституция. Наказанието е до 3 години затвор, ако е еднократно и до 5 години, ако е станало повече от веднъж или са участвали поне двама души.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/