in

Важна новина за всички, каращи ел. тротинетки във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Обсъжда се промяна на  наредба за организация на движението, с която се въвеждат нови правила за електрическите тротинетки в града

Дадено е съгласието промененият документ да влезе в сила след изтичане на срока за определяне на местата за паркиране на тротинетките, за който беше решено да е тримесечен, както и след разгласяването на наредбата чрез публикуването ѝ на интернет сайт.

Контролът по изпълнение на документа ще се осъществява от „всички органи, които са овластени да извършват контрол по реда на Закона за движение по пътищата и по настоящата наредба, определени със законов нормативен акт“.

Промените в наредбата се правят по предложение и предвиждат ограничение на скоростта на електрическите превозни средства до 25 км/ч. Водачите няма да има право да ги управляват по тротоари, в паркове, градини, площади, детски площадки, както и площи, предназначени само за пешеходци, с изключение на обозначените за това места.

Документът беше обсъден по същество от органите имащи отношение. Предстои да бъде внесен за гласуване от местния парламент.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/