in

До часове ни връхлита магнитна буря: Колко силна ще бъде?

Кадър: Youtube/Suspicious0bservers

Астрономи предупреждават, че на 15-16 март ще ни връхлети геомагнитна буря. По данни от Националната агенция за океански и атмосферни изследвания на САЩ магнитната буря ще бъде от клас G1, но може да се усили и до G2.

По принцип магнитните бури се измерват по петстепенна скала, според която G1 означава, че смущенията са слаби, а G2 – средни.

Изригване на Слънцето с не много голяма интензивност е регистрирано на 11 март от Института по приложна геофизика на НАСА.

Изригването е било придружено от радиоизбухване от спектрален тип II и изхвърляне на коронарна маса със скорост от 500 km/s.

Метеочувствителните хора, по-възрастните и страдащите от хронични заболявания са по-податливи от подобни събития. В периодите на магнитни бури хората следва да избягват алкохол, кафе, цигари, мазни и тежки храни и да се съсредоточат повече върху плодове, зеленчуци и консумацията на по-големи количества вода. Трябва да се отделя достатъчно време за сън и да се правят кратки разходки сред природата.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/