in

Още една страна в Европа е готова да признае Палестина като държава

Изображение: Google Maps

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че лидерите на Норвегия, Ирландия и Испания са готови техните страни официално да признаят Палестина като държава в името на „мира в Близкия изток“.  Сега и държавният глава на Франция обявява, че ще направи същото

„Напълно съм готов да призная палестинската държава“, заяви френският президент Еманюел Макрон на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц в Берлин, предаде Анадолската агенция.

„За Франция няма табута и аз съм напълно готов да призная палестинската държава. Мисля, че това признаване трябва да бъде в полезен момент“, добави Макрон.

Той каза, че няма двойни стандарти по отношение на цивилните граждани, страдащи в конфликти в различни части на света. Макрон определи ситуацията в Рафах като „ужасяваща“ и добави, че операциите в южния град трябва да спрат. Френският президент отново подчерта, че Израел има право да се защитава, но отбеляза, че това трябва да става при спазване на международното и хуманитарното право.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/