in

Мистерията се разгръща: Появи се още един огледален монолит насред пустиня

Снимка: X/@LVMPD

Нов мистериозен лъскав монолит се е появил в пустинята на Невада. Той е открит от полицията в Лас Вегас по време на спасителна мисия през уикенда.

„Виждаме много странни неща… но вижте това!“, написаха от полицията в понеделник в социалните мрежи.

Правоъгълната структура е последната, която озадачава човечеството, след като подобни започнаха да се появяват на някои места по света през 2020 г.

Първият монолит, който беше открит в пустинята на Юта, докато светът се бореше с пандемията от Covid-19, бързо привлече вниманието на международните медии.

Монолитът прилича на този, който е познат от научно-фантастичния филм „2001: Една одисея в космоса“ от 1968 г. на Стенли Кубрик. Там огромни черни монолити се появяват с помощта на извънземна раса. Историята е базирана на роман на Артър Кларк.

Оттогава има наблюдения в Холандия, Полша, Румъния, Канада и Великобритания.

Спекулациите кой стои зад поставянето на монолитите продължават вече четири години, но все още никой не е признал да е замесен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.