in

Бойко Борисов: Ако не изберем председател на НС, дори не можем да отидем на избори

Кадър: Facebook/Novini.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова всички партии да бъдат отговорни, на фона на невъзможността да се избере председател на НС към момента

„Призовавам всички да бъдат отговорни. Защото, ако не бъде избран председател на НС, ще настъпи конституционна криза. И дори няма да може да отидем на избори. Толкова е сериозно положението“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента днес.

„Съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер – вкарваме промени в Конституцията и след това той дезертира и ме оставя да се оправям в кашата. Нито е честно, нито е почтено да се скриеш в такъв момент. Сега с кого, ако не с ПП и ДБ, може да изберем председател? Логично е. Имаме преговорен екип. Водим разговори”, заяви Борисов.

„Ние сме на избори. Но сега въпросът е чисто технологичен – да изберем председател на парламента, който да ни изпрати на избори. Сега и това не може да направим“, отговори той на въпроса на журналисти дали сме близо до избори на фона на случващото се в пленарната зала.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/