in

Втори случай на ухапан от змия в България за последните 48 часа: Играел си с нея

Колаж: Нова Варна

Припомняме, че 20-годишна жена от Кресна беше ухапана от змия. След това пострадалата е била настанена в реанимация. Оказва се обаче, че има още един случай на ухапан от змия. Този път случаят е от Витоша, където е бил ухапан младеж.

Това е втори случай на ухапан от змия човек за последните 48 часа.

Младежът е ухапан от змия на Витоша вчера. Той си е играл с нея, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Инцидентът е станал на спирката на автобуса на „Морени”.

От ПСС препоръчват туристите да не пипат и да не хранят диви животни в планината.

Условията за туризъм са добри в планините. Очакват се много високи температури. Планинските спасители препоръчват на хората да не стоят на слънце и да носят вода със себе си.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 28°, на 2000 метра – около 20°.

Жена е в реанимация след ухапване от змия в наш град

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/