in

Адвокат и криминалист с разтърсващо предположение за Брендо: Защо се предаде сам на полицията точно сега?

Колаж: "Нова Варна"

Припомняме, че обявеният за национално и международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде в полицията вчера. Той е задържан, след като е отишъл в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор

„Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България“, коментира в ефира на бТВ криминалистът Иван Савов.

„Това е човек, който има много дълга кариера – донякъде спорна. Човек, който е замесен във финансови далавери с някогашната банк „Биохим“. Подобен тип хора работят в началото каквото падне и впоследствие се превръща във все по-голям фактор и играч“, каза още Савов.

По думите му обикновено, за да тръгне кариерата на подобен човек, някой го дърпа. Савов не знае със сигурност кой е човекът, който дърпа Брендо. Споменават се имена като Доктора и Таки.

За криминалиста е много интересно защо Евелин Банев се предаде точно сега. Според него има нещо, което го притеснява, за да остане навън.

„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята Савов.

Според адвокат Димитър Марковски това е много добре премислен ход.

„В затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие и да се стигне някой да бъде ликвидиран. По-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване“, коментира Марковски.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/