in

Предаде се дясната ръка на „криптокралицата“ Ружа Игнатова

Колаж: "Нова Варна"

От съда на Южния окръг на Ню Йорк разпространиха информация, че Уилям Морро е признал, че е изпирал парите на криптокралицата Ружа Игнатова. Присъдата ще бъде произнесена на 1 август тази година.

Морро се предаде доброволно, след което беше арестуван и обвинен от служители на американското правосъдно министерство. Обвинен е във финансови измами във връзка с криптосхемата OneCoin. Смята се, че Морро е бил в близки отношения с приятеля на Игнатова – Гилбърт Армента, съобщава БГНЕС.

Съдът на Южния окръг на Ню Йорк твърди, че Морро прехвърлил сума на стойност 35 млн. долара на OneCoin, като ги е пренасочил към сметки в Китай и Хонконг.

Морро е обвинен и за прехвърляне на над 6 млн. долара от сметка в Хонконг към сметка в САЩ.

След самопризнанието Морро беше освободен до началото на делото, което е насрочено за 1 август. Участникът в схемата OneCoin може да получи присъда от 30 години лишаване от свобода, но се очаква съдът да разгледа самопризнанието като смекчаваща вината обстоятелство.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/