in

МВР информира за проблем, свързан с издаването и замяната на шофьорските книжки

Снимка: МВР

От Министерството на вътрешните работи (МВР) информират, че има временни затруднения при някои услуги от Пътна полиция. Техническият проблем засяга ускорената и бързата услуги за издаване и замяна на шофьорска книжка

Технически проблем при надграждане на системите в мрежата за обмен на информация за свидетелства за управление на МПС между държавите членки на ЕС – RESPER, е причина временно да бъдат затруднени част от услугите, предоставяни от Пътна полиция, в това число и българската.

Към момента са засегнати ускорената и бързата услуги за издаване и замяна на свидетелство за управление на МПС (шофьорска книжка).

Настъпилият технически проблем не засяга услугата за издаване на първоначално свидетелство за управление на МПС на завършилите курс за правоуправление, уточняват от полицията.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.