in

Бойко Борисов излезе от залата, докато Денков се изказва: Стана, след като споменаха запалилия се Пламен Горанов от Варна

Колаж: "Нова Варна"

Днес депутатите гласуват проектокабинета „Желязков”. В разгара на дискусиите, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна залата, докато се изказва акад. Николай Денков. Борисов стана от мястото си, след като Денков спомена Пламен Горанов от Варна, който се запали и загина през 2013 година, протестирайки срещу корупцията

„Днес ни се предлага правителство от ГЕРБ, допълнено с няколко министри, доверени на Пеевски. Защо точно тези министри са подбрани, на какъв принцип, имаше ли преговори и ако – да, с кого? Наистина ли ни предлагат същите министри, със същите схеми, които предизвикаха протестите през 2020-2021 г.? Както и министри от 2013 г., когато Пламен Горанов от Варна се запали и загина в протест срещу правителство „Борисов 1“, ускорявайки края му. Това ли е най-доброто, което ГЕРБ може да предложи на България днес? Това не е правителство от типа „Завръщане в миналото”. Това е правителство от типа „Забравете за бъдещето”. Няма как да подкрепим такъв кабинет”. Това заяви Николай Денков от парламентарната трибуна.

„Няма как да подкрепим такъв кабинет. Повечето от неговите приоритети очевидно ни разделят”, заяви Денков.

След това Борисов коментира защо е излязъл от залата.

„Не ми се слушат лъжи. Денков бил направил правителство – той го направи с моите депутати“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна залата по време на декларация от страна на ПП-ДБ.

“Всички признават хаоса в последните 3 години, той говори за успехи”, коментира още Борисов.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.